Bel voor een afspraak

Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 9:30 tot 16:00 uur

Adres & Openingstijden

Basalt tafelbladen

Een tafelblad van Basalt is een echte eyecatcher in je interieur of tuin. Bij Hawk maken wij het tafelblad passend bij jouw wensen. Welke stijl ook bij je past, van modern tot landelijk. Wij produceren in eigen beheer op deze manier garanderen we hoge kwaliteit tafelbladen, goede service en snelle levering.
Basalt tafelbladen
Soorten
 1. (2)
 2. (2)
 3. (2)
 4. (2)
Stijl
 1. (2)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (1)
 5. (2)
Vorm
 1. (2)
 2. (2)
 3. (2)
Afmetingen
 1. (2)
 2. (2)
 3. (2)
 4. (2)
Kleur

2 artikelen

2 artikelen

2 artikelen

Basalt tafelblad op maat gemaakt

Basalt tafelbladen zijn in zowel rechthoekige, vierkante als ronde basisvormen verkrijgbaar. Daarnaast heb je in de maatvoering zelf de keuze. Echt Basalt wordt niet uit grote rotspartijen maar uit grote stenen gezaagd, daarom is de maximale afmeting 2400 mm. In de dikte van de bladen heb je wel de keuze, de diktes variëren van 15 tot wel 100 mm.

Tuintafel van Basalt

Basalt is één van de bekendste natuursteensoorten ter wereld. De kleur van basalt varieert van blauwgrijs tot zwart en heeft spots die lichter of donkerder zijn van kleur. Net als granieten tafelbladen zijn basalt tafelbladen zeer hard. Beiden zijn amper gevoelig voor krassen, vlekken en weersinvloeden zoals zonlicht. Het enige verschil tussen graniet en basalt, is dat wel basalt zuurgevoelig is in tegenstelling tot graniet.

Basalt eettafel

Basalt is een zeer harde steensoort, daardoor ook amper gevoelig voor weersinvloeden. Een tafelblad van basalt kan daarom zowel binnen als buiten gebruikt worden en vergt weinig onderhoud. Naast tafelbladen van Basalt hebben wij ook salontafelbladen, bladen voor bijzettafels, sidetable bladen en bladen voor tuinbanken.

Modern tafelblad van Basalt

Basalt is een luxe, mooie, donkere steen. De oppervlaktebewerking bepaald echt de uitstraling van het tafelblad en bij welke stijl deze het beste past. Een gevlamd blad past uitstekend in een interieur of tuin in landelijke stijl Om de keuze makkelijker te maken, hebben we op onze site de Basalt tafelbladen ingedeeld in verschillende stijlgroepen: Basic & pure, Vintage & industrieel, Lifestyle & landelijk, modern & design, stijlvol & klassiek.

Basalt tafelblad met RVS onderstel

Ben je op zoek naar een tafel die past in een modern interieur of tuin? Kies dan voor een gepolijst basalt tafelblad in combinatie met een RVS onderstel. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze showroom in Veghel, Hier hebben we verschillende tafelbladen gecombineerd met verschillende onderstellen. Onze verkopers kunnen je daarbij informeren over de verschillende materialen en de daarbij horende eigenschappen.

Basalt tafelblad online bestellen

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar je kunt ook eenvoudig een tafelblad van basalt online bestellen. Wij produceren de tafelbladen in eigen beheer. Daarom ben je bij ons verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Plus wij kunnen bijna alle tafelbladen uit voorraad leveren. Op het moment dat je een blad besteld in onze webshop, krijg je een overzicht van je bestelling in je mailbox. Wij controleren de bestelling en sturen je daarna een orderbevestiging. In de orderbevestiging staat een indicatie van de afhaal-of levertijd. Wilt u het product geleverd hebben, dit is geen probleem bij Hawk! Levering en eventuele montage doen wij in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Basalt is een prachtige blauwgrijze tot zwarte steensoort. Het wordt gevormd door stolling van lava of magma aan het oppervlak. Door snelle afkoeling van het hete Basaltgesteente zijn geen grote kristallen gevormd. Basalt is weinig poreus, zeer hard, vorstbestending en daardoor voor zowel binnen als buiten geschikt. Meer informatie over Basalt vind je op de desbetreffende materiaalpagina.

Synoniemen en andere termen: Basalt