Showroom geopend!

Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 9:30 tot 15:00 uur

Adres & Openingstijden

Leistenen tafelbladen

Op deze pagina vind je onze leistenen tafelbladen. Leisteen staat bekend om zijn natuurlijke en grove structuur. De bladen worden door ons op maat gemaakt en in de gewenste vorm. Wij kopen de “Black Mustang” leistenen rechtstreeks in bij de groeve en bewerken de bladen zelf. Hierdoor garanderen we een hoge kwaliteit, goede service en snelle levering.
Leistenen tafelbladen
Vorm
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
Afmetingen
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (1)
Stijl
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (1)

1 artikelen

1 artikelen

1 artikelen

Op maat gemaakt leistenen tafelblad

Naast complete tafels hebben wij ook losse leistenen bladen. Hawk produceert leistenen bladen in eigen beheer. Daarom zijn de bladen in zowel rechthoekige, vierkante en ronde vormen verkrijgbaar. Leinstenen bladen zijn verkrijgbaar tot een lengte van 2400 mm en de standaard dikte is 30 mm. Het blad wordt geleverd met een standaard facet afwerking. Andere randafwerkingen zijn niet mogelijk.

Leistenen tuintafel

Leisteen is een natuurlijk product, het heeft geen bewerking ondergaan waardoor de gelaagdheid en kleurnuances sterk naar voren komen en dat geeft de leisteen zijn unieke karakter. Leisteen ontstaat door omvorming van kleisteen, wat weer uit klei is gevormd. De Kleur wordt door de klei bepaald en is daardoor donkergrijs.

Tafelblad van leisteen

Leisteen is sterk gelaagd en daardoor iets minder vorstbestendig dan bijvoorbeeld graniet. Maar een leistenen tafelblad is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Naast leistenen tafelbaden hebben we bladen voor salontafels, sidetables en banken.

Klassieke leistenen tafel

Door de natuurlijk en grove structuur is leisteen goed te combineren met een houten, stalen of smeedijzeren onderstel. Ben je op zoek naar een tafel met een landelijke uitstraling, kies dan voor een houten tafelonderstel. Wil je een meer klassieke uitstraling dan kun je het leistenen blad beter combineren met een smeedijzeren onderstel. Leisteen heeft een ruw en grof uiterlijk, als leisteen wordt gezoet, wordt het echter min of meer egaal. Een egaal leistenen blad is een leuk alternatief voor andere hardsteen soorten in een industrieel interieur of tuin.

Leistenen tafelblad met smeedijzeren onderstel

Ben je op zoek naar een tafel met een klassieke uitstraling? Kies dan voor een smeedijzeren onderstel met een leistenen blad. Ben je toch op zoen naar een andere stijl, bezoek dan eens onze showroom in Veghel. Onze verkoper helpt je graag de voor jouw perfecte combinatie tafelblad en onderstel en bijvoorbeeld tuinstoelen samen te stellen.

Tafelblad van leisteen online kopen

Je bent van harte welkom in onze showroom, maar je kunt ook eenvoudig een leistenen blad online kopen. Bij Hawk ben je verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding doordat wij in eigen beheer ontwerpen en produceren. Op het moment dat je een blad besteld in onze webshop, krijg je een overzicht van je bestelling in je mailbox. Wij controleren de bestelling en sturen je daarna een orderbevestiging. In de orderbevestiging staat een indicatie van de afhaal-of levertijd. Wilt u het product geleverd hebben, dit is geen probleem! Levering en eventuele montage doen wij in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Leisteen is ontstaan door de omvorming van kleisteen, wat weer uit klei is gevormd. Onder druk van afzettingen gedurende miljoenen jaren, is het water uit deze kleilagen geperst. De kleur van leisteen is overwegend donkergrijs. Meer informatie over leisteen vind je op de materiaalpagina.

Synoniemen en andere termen: Leisteen, natuursteen, lei, natuurleien