Gratis bezorging vanaf € 500,-*

Basalt tafelbladen

Stijl
 1. (3)
 2. (2)
 3. (2)
 4. (3)
 5. (2)
Vorm
 1. (4)
 2. (4)
 3. (4)
Afmetingen
 1. (4)
 2. (4)
 3. (4)
 4. (4)
Kleur

4 artikelen

4 artikelen

4 artikelen

Over basalt tafelbladen

Bij ons vindt u naast complete tafels ook losse tafelbladen van basalt welke op maat gemaakt worden. Dus bent u op zoek naar een nieuw stenen tafelblad voor uw dining tafel, of het nu voor de eettafel binnen of de tuintafel is, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een diverse basalt bladen standaard op voorraad. Doordat we rechtstreeks bij de groeve inkopen en alle bladen zelf bewerken garanderen we een hoge kwaliteit, goede service en snelle levering.

Materiaal basalt tafelblad

Basalten tafelbladen hebben veel overeenkomsten met granieten tafelbladen. Beiden zijn zeer hard en hierdoor het minst gevoelig voor krassen, maar ook voor vlekken en verkleuring van de steen onder invloed van zonlicht en de elementen. Het verschil tussen basalt bladen en graniet bladen zit hem alleen in de gevoeligheid voor zuren. Basalt is hier wel enigszins gevoelig voor, graniet niet of nauwelijks. De basalt tafelbladen hebben we in verschillende afmetingen, oppervlaktebewerkingen en randafwerkingen. Naast basalt bladen voor een dining tafel hebben we ook basalten salontafel bladen, bladen voor bijzettafels en sidetable bladen van basalt.

Tafelbladen passend bij iedere stijl

Basalt is een luxe mooie donkere steen. Echter de oppervlaktebewerking bepaald de echte uitstraling van het blad en bij welk stijl deze het beste past. Een gepolijst basalten tafelblad past beter in een moderne omgeving terwijl een tafelblad welke is gevlamd weer wat beter in een landelijke of industriële omgeving past. Daarom zijn de verschillende basalt tafelbladen in verschillende stijlgroepen verdeeld: Basic & Pure basalt tafelbladen, Vintage & Industriële stenen tafelbladen, Lifestyle & Landelijke tafelbladen, Modern & Design basalt of Stijlvolle & Klassieke tafelbladen van basalt.

Basalt tafelblad op maat

We verwerken alle natuurstenen tafelbladen in eigen beheer. Daarom zijn deze in zowel rechthoekige, vierkante als ronde basisvormen te verkrijgen. Van daaruit kunnen we ook speciale vormen als ovaal, racetrack of een bootvorm maken. Omdat Basalt tafelbladen niet uit grote rotspartijen maar uit grote stenen worden gezagen, is de maximale afmeting 2400 mm. De dikte van de bladen varieert van 15 tot wel 100 mm. De standaard dikte is 30 mm met een standaard facet randafwerking. Andere mogelijkheden voor de randafwerking zijn half bullnose (kwartrond), full bullnose (halfrond) of een dupont (papegaaienbek).

Online tafelonderstel kopen

U kunt de basalten tuintafel op maat via deze site, maar ook in onze showroom en werkplaats bekijken. U kunt zelf een combinatie maken van zowel tafelbladen, onderstellen als stoelen om zodoende een unieke set te creëren. Levering van vrijwel alle tafelbladen uit voorraad. Wenst u extra informatie omtrent de diverse materialen, het onderhoud, het verkoopproces of de levering? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.