Gratis bezorging vanaf € 500,-*

Glazen tafelbladen

Vorm
 1. (9)
 2. (9)
 3. (9)
Afmetingen
 1. (9)
 2. (9)
 3. (9)
 4. (9)
 5. (9)
Kleur

9 artikelen

9 artikelen

 • GLAZEN TAFELBLADEN: MODERN & DESIGN

  Kwaliteit gehard glas voor uw tuintafel, beschikbaar in vele diktes en kleuren

9 artikelen

Over glazen tafelbladen

Bij ons vindt u naast complete tafels ook losse glazen tafelbladen welke op maat gemaakt worden. Dus bent u op zoek naar een nieuw glazen tafelblad voor uw dining tafel, of het nu voor de eettafel binnen of de tuintafel is, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Standaard leveren wij al onze glazen tafelbladen in gehard veiligheidsglas. Gehard glas is 5x sterker dan gewoon glas. Ideaal om te gebruiken als tafelblad en wel zo veilig. Glazen tuintafels hebben een bijzonder modern en puur karakter. Er zijn verschillende glassoorten te onderscheiden. 

Materiaal glazen tafelblad

Alle glassoorten hebben met elkaar gemeen dat ze altijd worden geleverd in gehard veiligheidsglas en standaard Plat Poly worden geslepen. Plat Poly (PP) wil zeggen dat de zijkanten van het glas recht en glad geslepen worden, nadien voorzien van een schuine kant (facet) van ongeveer 1 mm. Naast transparant helder (clear) glas kan ook gematteerd (satin) gekozen worden. Hierbij heeft is glas aan twee zijde licht ruw gemaakt in een zuurbad (etsen). Hierdoor is het ondoorzichtig maar laat het nog wel licht door. Door het 'inbakken' van een kleur op de onderzijde van het tafelblad verkrijgt het glas een kleur en wordt het ondoorzichtig. Deze kleur is UV-bestendig en krasvast in het glas gebrand.

Tafelbladen passend bij iedere stijl

Glazen tafelbladen zorgen voor een moderne en stijlvolle uitstraling van uw meubel. Het is heel mooi te combineren met strakke materialen als RVS of gecoat staal. Echter is het ook goed te combineren met natuurlijke en pure materialen als hout, natuursteen en onbehandeld staal. Het model onderstel bepaalt in grote mate in welke woonstijl uw tafel het beste tot uiting komt. Tevens bepaalt deze welke dikte (variërend van 8 tot 19 mm) het blad dient te hebben. Ditgeen ook weer de uitstraling van de tafel in haar geheel beïnvloed. 

Glazen tafelblad op maat

U kunt hier uw glazen tafelblad op maat bestellen. Bepaal naar welke glassoort en kleur uw voorkeur uit gaat en de afmeting u wenst. Afhankelijk van de afmeting, het type onderstel (en het aantal steunpunten) en de gewenste uitstraling bepaalt u de dikte van het glazen tafelblad. Naast rechthoekige tafelbladen kunt u ook kiezen voor ronde glazen tafelbladen of een blad in een ovaal-vorm. Als laatste kunt u nog de desgewenste randafwerking kiezen. Bijvoorbeeld Plat Poly (PP) slijpwerk, of slijpwerk met een grotere facetbreedte. Bij dit laatste verkrijgt het blad een schuiner aflopende facetrand, hetgeen zeker bij ronde en ovale bladen een nog mooiere uitstraling geeft.

Online tafelbladen kopen

U kunt de glazen tafelbladen op maat via deze site, maar ook in onze showroom en werkplaats bekijken. U kunt zelf een combinatie maken van zowel tafelbladen, onderstellen als stoelen om zodoende een unieke set te creëren. Levering van vrijwel alle tafelbladen uit voorraad. Wenst u extra informatie omtrent de diverse materialen, het onderhoud, het verkoopproces of de levering? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.