Gratis bezorging vanaf € 500,-*

Leistenen tafelbladen

Stijl
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (1)
Vorm
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
Afmetingen
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (1)

1 artikelen

1 artikelen

1 artikelen

Over leistenen tafelbladen

Bij ons vindt u naast complete tafels ook losse leistenen tafelbladen welke op maat gemaakt worden. Dus bent u op zoek naar een nieuw stenen tafelblad voor uw dining tafel, of het nu voor de eettafel binnen of de tuintafel is, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben 'Black Mustang' leistenen tafelbladen op voorraad. En doordat we rechtstreeks bij de groeve inkopen en alle bladen zelf bewerken garanderen we een hoge kwaliteit, goede service en snelle levering.

Materiaal leistenen tafelblad

Black Mustang is een asgrauwe Leisteen, welke gebruikt wordt voor tafelbladen. Het blad heeft een wat grove robuuste uitstraling. Leistenen tuinmeubelen zijn sterk gelaagd. Door het natuurlijk splijtoppervlak hebben ze veelal een ruw uiterlijk. Indien gezoet is leisteen echter (min of meer) egaal. Leisteen ontstaat door omvorming van kleisteen, wat weer uit klei is gevormd. Onder druk van afzettingen gedurende zeer lange tijd is het water uit deze kleilagen geperst. De kleur wordt bepaald door de klei en is daardoor donkergrijs. Doordat leisteen gelaagd is, is het minder hard en ook wat gevoeliger voor vorst dan bijvoorbeeld graniet.

Tafelbladen passend bij iedere stijl

Leistenen bladen hebben een natuurlijk een pure uitstraling. Door haar sterke gelaagdheid heeft het een wat grovere structuur. Hierdoor is leisteen mooi te combineren met zowel houten, (gecoat) stalen tafelonderstellen als smeedijzeren onderstellen. Dit geeft het geheel een landelijk tot klassieke uitstraling. Dus bent u op zoek naar een landelijk leistenen tafel, een klassieke tuintafel met leistenen blad of een meer industriële tafelblad. Dan is leisteen een leuk alternatief naast de veel voorkomende hardstenen en granieten tafelbladen. 

Leistenen tafelblad op maat

We verwerken alle natuurstenen tafelbladen in eigen beheer. Daarom zijn deze in zowel rechthoekige, vierkante als ronde basisvormen te verkrijgen. Van daaruit kunnen we ook speciale vormen als ovaal, racetrack of een bootvorm maken. Leistenen tafelbladen zijn verkgrijgbaar in lengtes tot maximaal 2400 mm. De standaard dikte is 30 mm met een standaard facet randafwerking. Andere mogelijkheden voor de randafwerking heeft leisteen niet. Daar het in lagen is opgebouwd is het niet mogelijk om een (half) bullnose of dupont afwerking aan te maken.

Online tafelonderstel kopen

U kunt de leistenen tafelbladen op maat via deze site, maar ook in onze showroom en werkplaats bekijken. U kunt zelf een combinatie maken van zowel tafelbladen, onderstellen als stoelen om zodoende een unieke set te creëren. Levering van vrijwel alle tafelbladen uit voorraad. Wenst u extra informatie omtrent de diverse materialen, het onderhoud, het verkoopproces of de levering? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.