De ideale vorm tuintafel

Op zoek naar een nieuwe tuintafel? Van een goede tuintafel heb je ontzettend veel plezier. Als het zonnetje schijnt is het heerlijk om buiten te eten. Door een stijlvolle tuintafel te kiezen maak je van je tuin een verlengstuk van je huiskamer. Maar hoe kies je een tuintafel? En hoe belangrijk is de vorm? In deze blog vertellen we je meer over ons assortiment tafelbladen en de verschillende vormen.

Rechthoekige tuintafel

Rechthoekige tuintafels zijn al jaren populair en wij begrijpen heel goed waarom. Ze zijn strak, hip en je kunt er met veel mensen aanschuiven. Hoe gaaf is het als je met 10 personen kunt genieten van een heerlijke zomerse brunch. Zie je het al voor je? Een rechthoekige tafel komt het beste tot zijn recht vanaf zes personen.

Vierkante tuintafel

Een vierkante tuintafel is uitermate geschikt voor een kleine tuin of op het balkon. Een vierkante tafel heeft een strakke uitstraling en is makkelijk tegen een muur aan te zetten. Hierdoor neemt de tafel minder plek in. Wil je graag een grote vierkante tuintafel? Dat kan natuurlijk ook. Ga dan voor een tafel van 160cm, zodat je er met 8 personen aan kunt eten.

Ronde tuintafel

De ronde tuintafel is in opkomst. Een klassieke ronde tafel is erg mooi met de afwerking papegaaienbek. Je ziet ook steeds meer moderne ronde tafels met een natuursteen blad en vierkant onderstel. Waar je ook voor gaat de ronde tuintafel heeft veel voordelen. Doordat je naast elkaar zit is het erg gezellig om aan een ronde tafel te eten. Bovendien is het heel eenvoudig om een extra stoel aan te schuiven. Tot slot bevat een ronde tuintafel geen scherpe hoeken. En dat is extra fijn voor kleine kinderen!

Andere tafelvormen

Vanuit deze basisvormen kunnen we ook andere vormen maken. Dat doen we in onze eigen zagerij. Wat dacht je van een ovale tafel, bootvorm, racetrack of meerhoekige tafel? Naast de vorm van het blad is ook de dikte van het tafelblad, en de kleur van het onderstel zelf te bepalen. Voor meer informatie neem contact met ons op.