Hardstenen tafelbladen

Op zoek naar een stenen tafelblad? Dan ben je bij Hawk aan het juiste adres. Het hardsteen heeft een prachtige en authentieke uitstraling en kan worden toegepast in zowel een hedendaagse, klassieke als landelijke stlij. De grote hardstenen bladen kopen wij rechtstreeks bij de groeve in. Vervolgens zagen wij deze bladen speciaal voor jouw op maat in onze eigen zagerij. Op deze manier garandeert Hawk een hoge kwaliteit tafelbladen, goede service en snelle levering.
Hardstenen tafelbladen
Vorm
 1. (11)
 2. (11)
 3. (11)
 4. (11)
 5. (11)
Afmetingen
 1. (11)
 2. (11)
 3. (11)
 4. (11)
 5. (9)
Stijl
 1. (9)
 2. (9)
 3. (11)
 4. (11)
 5. (11)

11 artikelen

11 artikelen

11 artikelen

Hardstenen bladen
Landelijk & Klassiek

Bepaal zelf de afmeting, dikte, oppervlakte- en
randafwerking van jouw hardstenen tafelblad.

Op maat gemaakte hardstenen tafelblad

Wij hebben een grote collectie hardstenen tafelbladen standaard op voorraad. Hardsteen kopen wij rechtstreeks in bij de groeve, waardoor wij hoge kwaliteit kunnen garanderen. De natuursteen bladen worden door ons zelf verwerkt. Tafelbladen zijn verkrijgbaar rechthoekige, vierkante als ronde basisvorm te verkrijgen in ieder gewenst formaat. Naast deze basisvormen zijn ook speciale vormen zoals ovaal, racetrack of bootvorm mogelijk. Ook de oppervlaktebewerking kun je zelf kiezen.

Eettafel van hardsteen

Belgisch hardsteen is een natuurlijke kalksteen. Kenmerkend is de grijsblauwe kleur en fossiele resten van versteende zeelelies. De fossielen in Belgisch hardsteen geven de steen zijn unieke karakter. Chinees hardsteen daarentegen bevat meer kalkbolletjes en minder fossiele resten. Hardsteen is minder hard dan graniet waardoor hardsteen kras- en vlekgevoeliger is. Omdat ontstane vlekjes, evenals ondiepe krasjes slechts oppervlakkig zijn, verdwijnen deze na verloop van tijd weer.

Belgisch hardstenen tuintafel

Hardsteen mag dan wel minder hard zijn dan graniet maar is nog steeds zeer hard en vorstbestendig. Hardsteen is bestand tegen het intensieve gebruik van binnen en de weersinvloeden van buiten. Belgisch hardsteen zal echter door weersinvloeden wel lichter worden naar verloop van tijd. Naast tafelbladen hebben wij ook hardstenen salontafelbladen, bladen voor voor sidetables en bladen voor tuinbanken.

Landelijk tafelblad van hardsteen

Op onze site hebben we de hardstenen tafelbladen ingedeeld in verschillende stijlgroepen. Basic & pure, Lifestyle & landelijk, Vintage & industrieel, Modern & design en stijlvol & klassiek. Belgisch en Chinees hardsteen passen beiden bij verschillende woonstijlen. Door de natuurlijke uitstraling past Belgisch hardsteen perfect in bijvoorbeeld een landelijk interieur of tuin. Combineer je een hardstenen blad met een rvs-onderstel dan past dat perfect in een modern & design interieur of tuin.

Houten onderstel met hardstenen tafelblad

Om je eigen droomtafel te creëren, combineer je een hardstenen blad met één van onze tafelonderstellen. Ben je op zoek naar een tafel met een natuurlijke landelijke uitstraling, kies dan voor een houten onderstel met een natuurstenen blad. In onze showroom in Veghel kun je een groot aantal verschillende tafelbladen en tafelonderstellen bekijken. Tevens kunnen we je adviseren over de verschillende soorten oppervlakte- en randafwerkingen.

Online kopen tafelblad van natuursteen

Een natuursteen tafelblad koop je eenvoudig online. Maar uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons in de showroom. Bij ons ben je verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteit verhouding omdat we alles in eigen beheer produceren. Vrijwel alle tafelbladen kunnen we uit voorraad leveren. Op het moment dat je het tafelblad hebt besteld, ontvang je een overzicht van de bestelling via de mail. Wij controleren de bestelling en verzenden een orderbevestiging waarin een indicatie van de afhaal- of levertijd vermeld staat. Levering en eventuele montage doen we in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Belgisch hardsteen is een hoogwaardig natuurlijk product met veel geschiedenis. Eenmaal gezaagd vertoond Belgisch hardsteen al de natuurlijke variaties van zijn blauwgrijze kleur. Chinees hardsteen daarentegen vertoont geen sporen of overblijfselen van fossiele resten. Meer informatie over Belgisch en Chinees hardsteen vind je op de desbetreffende materiaalpagina’s.

Synoniemen en andere termen: Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, hardsteen, Belgisch natuursteen, arduin