Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

Smeedijzeren tafelonderstellen

Smeedijzeren tafelonderstellen hebben een klassiek en tijdloos karakter. Wij maken hoge kwaliteit smeedijzeren onderstellen, geschikt voor zowel binnen als buiten. Neem snel een kijkje bij ons assortiment smeedijzeren tafelonderstellen.
Smeedijzeren tafelonderstellen
Familie
 1. (6)
 2. (1)
 3. (6)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (4)
Vorm
 1. (13)
 2. (8)
 3. (5)
 4. (2)
 5. (2)
Afmetingen
 1. (7)
 2. (16)
 3. (5)
 4. (13)
 5. (2)
Materiaal
 1. (19)
 2. (10)
Kleur
Stijl
 1. (6)
 2. (19)
 3. (12)
 4. (8)

19 artikelen

19 artikelen

19 artikelen

Smeedijzeren onderstellen: landelijk & klassiek

Een tuintafel gemaakt van smeedijzer heeft een tijdloos en warm karakter

Op maat gemaakt smeedijzeren tafelonderstel

De smeedijzeren tafelonderstellen worden door ons zelf ontworpen en geproduceerd. Het is ook mogelijk om een los tafelonderstel te bestellen. En tevens zijn de smeedijzeren onderstellen te combineren met verschillend soorten tafelbladen. Naast de standaard maten op onze website zijn de onderstellen in de door jouw gewenste maat en/of vorm te maken. Zo kun je kiezen welke tafel bij jullie past. Vierkant, rechthoekig, rond en ovaal.

Tuintafel van smeedijzer

Smeedijzer wordt gemaakt door het te smeden. Smeedijzer wordt in een vuur verhit en daarna tot de juisten vorm gebogen en gehamerd. Dit ijzer wordt als het waren koud gesmeed, in onze werkplaats worden massief stalen strips met speciaal gereedschap gevormd dat het gewenste resultaat. Ongecoat heeft smeedijzer een klassiek en tijdloos karakter. Door haar massieve vaak wat robuuste vormgeving zijn onderstellen gemaakt van smeedijzer uitstekend te combineren met natuurlijke materialen als graniet, hardsteen en hout.

Smeedijzeren tuintafel onderstel

De smeedijzeren onderstellen kunnen ook zeer goed buiten gebruikt worden. De onderstellen in onze collectie worden standaard gegalvaniseerd (verzinkt) en gecoat. Door deze behandeling is het smeedijzer bestand tegen de weersinvloeden en kan het onderstel het hele jaar buiten blijven staan. In assortiment hebben we naast tafelonderstellen van smeedijzer ook side-table onderstellen en bankonderstellen.

Klassiek smeedijzeren onderstel

Een onderstel gemaakt van smeedijzer heet een tijdloos en warm karakter. Een smeedijzeren onderstel past zowel in een stijlvol klassiek interieur als in een basic & pure interieur of tuin. Op onze site kun je je stijlvoorkeur selecteren en de speciaal voor jou geselecteerde onderstellen worden getoond. De kleur van de coating is standaard antraciet grijs maar er zijn nog veel andere kleuren mogelijk.

Granieten blad op een smeedijzeren tafelonderstel

Samen met een granieten tafelblad, creëer je een klassiek en tijdloze tafel. Smeedijzer is prima te combineren met natuurlijke materialen zoals graniet, hout of Belgisch hardsteen. In onze showroom kunnen wij extra informatie geven omtrent de diverse materialen. Hawk heeft veel verschillende tafelonderstellen in de showroom staan. Je bent van harte welkom in onze showroom in Veghel.

Tafelonderstel smeedijzer online bestellen

Een smeedijzeren onderstel voor je tafel koop je gemakkelijk online. Maar uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons in de showroom. Bij ons ben je verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteit verhouding omdat we alles in eigen beheer produceren. Op het moment dat je het smeedijzeren tafelonderstel hebt besteld, ontvang je een overzicht van de bestelling via de mail. Levering en eventuele montage doen we in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Smeedijzer, niet te verwarren met gietijzer, is een legering bestaande uit ijzer en koolstof. In de basis is smeedijzer hetzelfde als staal. Zij het dat smeedijzer uiteindelijk een staalproduct wordt, wat is verkregen door het smeden. Een aantal producten binnen ons assortiment zijn op de ambachtelijke oude wijze gesmeed. Dit ambachtelijke productieproces resulteert in een materiaal met een veel betere treksterkte dan gietijzer. In feite is dit een ambachtelijke methode om staal te maken. Meer informatie over smeedijzer kan je vinden op de betreffende materiaalpagina.

Synoniemen en andere termen: Ijzer, onderstel, frame, tafelframe, tafelpoten, frame voor tafel.