Op afspraak geopend

Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17:00 uur.

Adres & Openingstijden

Tafelonderstel Serra Guariuba

De uitstraling van dit Serra Guariuba (FSC) tafelonderstel komt wel heel degelijk over, het is dan ook een tafelonderstel wat in deze vorm al eeuwen vervaardigd wordt. Met zijn pen/gat verbinding hebt u gegarandeerd decennia lang plezier van dit onderstel.

13021-EE

0.-

Specificaties

Beschikbaarheid
Artikelnummer 13021-EE
Merk Hawk
De uitstraling van dit Serra Guariuba (FSC) tafelonderstel komt wel heel degelijk over, het is dan ook een tafelonderstel wat in deze vorm al eeuwen vervaardigd wordt. Met zijn pen/gat verbinding hebt u gegarandeerd decennia lang plezier van dit onderstel.
Omschrijving

Het Standaard hardhouten onderstel is vervaardigd uit een harde en weinig werkende houtsoort, geïmporteerd vanuit Brazilië. Dit onderstel heeft een bijzonder natuurlijk karakter, erg mooi te combineren met bijvoorbeeld een granieten of hardstenen tafelblad.

Het tafelblad dient minimaal 20 mm groter te zijn dan de lengte van het onderstel en minimaal 20 mm breder dan de breedte van het onderstel. Het blad steekt dan aan alle kanten 10 mm over het onderstel. De afmeting van de poten is 100 bij 100 mm.

De maximale hoogte van de armleuning van een stoel waarbij de armleuning nog volledig onder het onderstel past is 660 mm. Met hogere doppen onder het onderstel kan dit overigens wel nog met 20 mm worden verhoogd. Dankzij de positionering van de poten kunt u optimaal gebruik maken van de volledige lengte van de tafel. Door het ontwerp van de poten is het echter lastig om ook stoelen aan de kopse kant te zetten zonder dat de poot in de weg zit. Onderstellen met een afmetingen van 3000 mm krijgen standaard een middenpoot. Dit ter extra ondersteuning van het tafelblad om doorbuigen of breuk van het blad te voorkomen.

Guariuba verweert normaal, met slechts een geringe kans op splijten en vervorming. Voor een optimaal gebruik en lange levensduur raden wij aan om Guariuba te onderhouden. Het hout wordt onbehandeld bij u geleverd omdat het hout na levering eerst op de gewenste kleur dient te komen. In principe volstaat een jaarlijkse behandeling met Golden Teak Shield en een Protector.

Plus- en minpunten
  • Uitermate efficiënte benutting van de ruimte door plaatsing poten in de hoek
  • Goed combineerbaar met granieten en hardstenen tafelbladen
  • Guariuba is een harde houtsoort, welke relatief weinig werkt (vervormt en splijt)
  • Het hout wordt geleverd onder het FSC keurmerk
  • Het onderstel heeft een natuurlijk en duurzaam karakter
  • Het is een eigen product, in Nederland gemaakt
  • Het hout kan in het begin, onder invloed van vocht (regen en dauw) afgeven
  • Houten onderstellen vergen regelmatig onderhoud
  • Door ontwerp poten moeilijk om aan de kopse zijdes te zitten
Wat is Guariuba?

Guariuba is een tropisch hardhout met, als het nieuw is, een prachtige gele tot roodbruine kleur. Als onbehandeld Guariuba wordt blootgesteld aan weersinvloeden, verandert de kleur geleidelijk naar zilvergrijs. Blijft het Guariuba vervolgens onbehandeld, dan verslechtert de zilvergrijze kleur naar donkergrijs met soms een groenachtige uitstraling.

Lees meer over Guariuba

Deel deze pagina

Online advies
en inspiratie

Elke dag bereikbaar tussen 8:00 - 17:00 uur (behalve zaterdag en zondag)

Adres & Openingstijden

Afmetingen

Afmetingen Tafelonderstel Serra Guariuba

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over dit product?

Bezorg info

De meeste artikelen op deze website zijn uit voorraad leverbaar. Het kan echter voorkomen dat een artikel (tijdelijk) niet leverbaar is. Hierover ontvang je dan binnen een week na bestelling van het artikel per email bericht.

De bezorgdatum en -tijd worden in overleg afgesproken. Uiterlijk één werkdag voor aflevering krijg je van ons bericht over de exacte afleverdatum en indien mogelijk een tijdsindicatie. Ook kan het zijn dat je al een datum en tijd in de showroom afgesproken hebt. Indien gewenst kan de chauffeur je tot een half uur voordat hij arriveert bellen op een vooraf afgesproken telefoonnummer.

Persoonlijk advies

+31 (0) 413 212 478

6 dagen per week telefonisch bereikbaar

Open WhatsApp

Start een WhatsApp chat- of videogesprek.