Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

Tafelonderstel Standaard Guariuba

Het Standaard Guariuba tafelonderstel met pen/gat verbinding is vervaardigd uit een van de betere hardhoutsoorten. Dit FSC gecertificeerd Guariuba hout komt uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden.

12973-EE

0.-

Varianten

Specificaties

Beschikbaarheid
Artikelnummer 12973-EE
Omschrijving

Het Standaard hardhouten onderstel is vervaardigd uit een harde en relatief weinig werkende houtsoort, geïmporteerd vanuit Brazilië. Dit onderstel heeft een bijzonder natuurlijk karakter, erg mooi te combineren met bijvoorbeeld een granieten of hardstenen tafelblad. Guariuba wordt geleverd onder het FSC keurmerk, wat betekent dat er rekening is gehouden met zowel sociale, economische, als ecologische aspecten bij de kap van het hout.

Het tafelblad dient minimaal 20 mm groter te zijn dan de lengte van het onderstel en minimaal 20 mm breder dan de breedte van het onderstel. Het blad steekt dan aan alle kanten 10 mm over het onderstel. De afmeting van de poten is 100 bij 100 mm.

De maximale hoogte van de armleuning van een stoel waarbij de armleuning nog volledig onder het onderstel past is 660 mm. Door de plaatsing van de poten in de hoek aan de buitenkant van het onderstel kunt u optimaal gebruik maken van het volledige blad. Daarnaast kunnen gemakkelijk stoelen aan zowel de kopse- als lange zijdes worden geplaatst. Onderstellen met een afmetingen van 3000 mm krijgen standaard een middenpoot. Dit ter extra ondersteuning van het tafelblad om doorbuigen of breuk van het blad te voorkomen.

Guariuba verweert normaal, met slechts een geringe kans op splijten en vervorming. Voor een optimaal gebruik en lange levensduur raden wij aan om Guariuba te onderhouden. Het hout wordt onbehandeld bij u geleverd omdat het hout na levering eerst op de gewenste kleur dient te komen. In principe volstaat een jaarlijkse behandeling met Golden Teak Shield en een Protector.

Plus- en minpunten
 • Wordt geleverd onder het FSC keurmerk
 • 100% natuurproduct
 • Werkt (vervormt en splijt) relatief weinig
 • Vergt regelmatig onderhoud
 • Kan in het begin afgeven
Wat is Guariuba?

Guariuba is een tropisch hardhout met, als het nieuw is, een prachtige gele tot roodbruine kleur. Als onbehandeld Guariuba wordt blootgesteld aan weersinvloeden, verandert de kleur geleidelijk naar zilvergrijs. Blijft het Guariuba vervolgens onbehandeld, dan verslechtert de zilvergrijze kleur naar donkergrijs met soms een groenachtige uitstraling.

Lees meer over Guariuba

Deel deze pagina

Bezoek
onze showroom

Elke werkdag van
8:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag van
9:30 tot 15:00 uur
geopend

Adres & Openingstijden

Afmetingen

Afmetingen Tafelonderstel Standaard Guariuba

Maak jouw aankoop compleet

Aanbevolen bij dit product

 1. Blad Dekton Kelya (matt)

  Blad Dekton Kelya (matt)

  v.a. 190.-

Anderen bekeken ook

 1. Tafelonderstel Serra Guariuba

  Tafelonderstel Serra Guariuba

  v.a. 1.-
 2. Tafelonderstel Padova

  Tafelonderstel Padova

  v.a. 685.-

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over dit product?

Bezorg info

De meeste artikelen op deze website zijn uit voorraad leverbaar. Het kan echter voorkomen dat een artikel (tijdelijk) niet leverbaar is. Hierover ontvang je dan binnen een week na bestelling van het artikel per email bericht.

De bezorgdatum en -tijd worden in overleg afgesproken. Uiterlijk één werkdag voor aflevering krijg je van ons bericht over de exacte afleverdatum en indien mogelijk een tijdsindicatie. Ook kan het zijn dat je al een datum en tijd in de showroom afgesproken hebt. Indien gewenst kan de chauffeur je tot een half uur voordat hij arriveert bellen op een vooraf afgesproken telefoonnummer.

Persoonlijk advies

+31 (0) 413 212 478

6 dagen per week telefonisch bereikbaar

Open WhatsApp

Start een WhatsApp chat- of videogesprek.

Laatst door jou bekeken

 1. Granieten tuintafel met aluminium stoelen
 2. Industriële stalen eettafel met Dekton tafelblad en moderne stoelen