Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

Hardstenen tuintafels

Tuintafels met een Belgisch Hardsteen blad zijn zeer robuust en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Belgisch Hardsteen heeft een prachtige, natuurlijke en authentieke uitstraling. Bij Hawk hebben we een aantal tafels al voor je samengesteld. Kies de gewenste tafel, pas eventueel de afmetingen aan en bestel vandaag nog! Wens je een ander blad en onderstel met elkaar te combineren? Dat kan! Bij Hawk maken we alle tafels bij bestelling, speciaal voor jouw op maat. Je hebt bij Hawk zelf de keuze in maatvoering en vorm. Ook de afwerking van het blad en onderstel kun je zelf bepalen.
Hardstenen tuintafels
Hoofdcategorie
 1. (17)
 2. (16)
 3. (16)
Subcategorie
 1. (14)
 2. (2)
 3. (1)
 4. (15)
 5. (1)
Familie
 1. (1)
 2. (3)
 3. (2)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (2)
 7. (1)
 8. (3)
 9. (2)
 10. (1)
Toon minder Toon meer
Vorm
 1. (3)
 2. (6)
Materiaal
 1. (17)
 2. (9)
 3. (5)
 4. (2)
 5. (1)
Kleur
Prijs
0.- 1.674.- 0.- t/m 1.674.-
Stijl
 1. (7)
 2. (12)
 3. (16)
 4. (16)
 5. (16)

17 artikelen

17 artikelen

17 artikelen

Hardstenen tuintafels
voor alle stijlen

Een Belgisch hardstenen tuintafel voor landelijke, klassieke & moderne tuinen

Hardstenen tafel op maat gemaakt

In onze zagerij verwerken wij alle natuurstenen bladen in eigen beheer. Daardoor is er keuze in zowel rechthoekige, vierkante als ronde bladen. De meeste hardstenen tuintafels zijn verkrijgbaar in lengtes tot over de 3000 mm. De dikte van het blad is variabel tussen de 15 en 100 mm. Naast de maatvoering heb je ook keuze in oppervlakte en randafwerking van het blad. Ook de tafelonderstellen worden door ons zelf geproduceerd en in elkaar gezet.

Belgisch hardstenen tuintafel

Hardstenen tafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen. Kenmerkend voor Belgisch hardsteen zijn de grijsblauwe kleur en de vele fossiele resten van zeelelies. Chinees hardsteen daarentegen bevat in vergelijking met Belgisch hardsteen minder fossielen. Hardstenen tafels zijn in verschillende oppervlaktebewerkingen mogelijk, zoals gezoet, gepolijst en gebrand (ook wel gevlamd genoemd).

Tafel van hardsteen

Hardsteen is zeer hard en vorstbestendig waardoor hardstenen tafels zowel voor binnen als voor buitengebruik geschikt zijn. Hardsteen is wel minder hard dan graniet waardoor de steen sneller krast of vlekt. Ook zal hardsteen in de loop der tijd door weersinvloeden iets lichter worden van kleur. Naast tuintafels met een hardstenen blad heeft Hawk ook salontafel, sidetable, bartafels en bankbladen.

Robuuste hardstenen tafel

Hardsteen past prima in ieder interieur of tuin. Of je voorkeur nu uitgaat naar een klassieke, landelijke of moderne stijl. Een smeedijzeren onderstel met een Chinees hardstenen blad past perfect in de klassieke en stijlvolle tuin. Combineer je een Belgisch hardsteen blad met een moderne houten kruispoot onderstel dan zal de tafel een eyecatcher zijn in een modern interieur. Op onze site hebben we de granieten tafelbladen ingedeeld in verschillende stijlgroepen. Basic & pure, Lifestyle & landelijk, Vintage & industrieel, Modern & design en Stijlvol & Klassiek.

Stoelen bij een hardstenen tafel

In onze showroom in Veghel hebben we naast verschillende combinaties onderstellen en tafelbladen ook verschillende soorten stoelen staan. Onze verkopers kunnen je daarnaast meer informatie geven over mogelijkheden, verschillende materialen en onderhoud. Ben je op zoek naar een moderne of industriële look in je interieur of tuin? Kies dan bijvoorbeeld de Lotus tuinstoel. Deze stoel past dankzij zijn retrolook zowel in en moderne als in een industriële stijl.

Hardstenen tafel online kopen

Online bestellen van een hardstenen tuintafel is heel eenvoudig. Maar uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons in de showroom. Bij Hawk ben je verzekerd van een scherpe prijs, omdat we alles in eigen beheer produceren. We kunnen vrijwel alle tuintafels uit voorraad leveren. Op het moment dat je de tafel hebt besteld, ontvang je een overzicht van de bestelling via de mail. Wij controleren de bestelling en verzenden een orderbevestiging waarin een indicatie van de afhaal- of levertijd vermeld staat. Levering en eventuele montage doen we in eigen beheer, direct en snel.

Relevante definities en overige informatie

Belgisch hardsteen is een hoogwaardig natuurlijk product met veel geschiedenis. Eenmaal gezaagd vertoond Belgisch hardsteen al de natuurlijke variaties van zijn blauwgrijze kleur. Chinees hardsteen daarentegen vertoont geen sporen of overblijfselen van fossiele resten. Meer informatie over Belgisch en Chinees hardsteen vind je op de desbetreffende materiaalpagina’s.

Synoniemen en andere termen: Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, hardsteen, Belgisch natuursteen, arduin, kalksteen, natuursteen