Nieuw: Select voorraad collectie

Bekijk de tafels die uit voorraad leverbaar zijn

Bekijk collectie

5 redenen om te kiezen voor Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is onze favoriet, omdat het een prachtige en authentieke uitstraling heeft. In deze blog geven we je vijf redenen om te kiezen voor een tuintafel met een blad van Belgisch hardsteen.

1. Belgisch hardsteen is winterhard

Een tuintafel met een Belgisch hardstenen tafelblad kun je het hele jaar door buiten laten staan. Deze steensoort is bestand tegen vorst en dooi. En dat is maar goed ook. Je moet er toch niet aan denken dat je zo’n mooie tuintafel elke winter naar binnen moet verplaatsen.

2. Belgisch hardsteen heeft een unieke blauwgrijze kleur

Heb je tijd voor een beetje geschiedenis? Belgisch hardsteen heeft haar unieke blauwgrijze kleur te danken aan overstromingen zo’n 345 miljoen jaar geleden. Versteende elementen van onderwaterflora- en fauna vormen door bezinking een zeer dichte en homogene kalksteen. De organische materie tussen de calcietkristallen geeft de steen zijn unieke kleur. Bewerkingstechnieken, zoals zoeten of vlammen, doen de aanwezige kleurnuances extra mooi uitkomen.

3. Belgisch hardsteen heeft veel mogelijkheden

Tafelbladen van Belgisch hardsteen zijn te verkrijgen in diktes van 20 tot 80 mm en afmetingen tot ruim 3000 mm. Omdat de steensoort redelijk zacht is zijn er veel oppervlakte- en randbewerkingen mogelijk. In onze zagerij worden de bladen op maat gemaakt en voorzien van een mooie afwerking.

4. Belgisch hardsteen is ongevoelig voor vetvlekken

Belgisch hardsteen is ondoordringbaar. Hardnekkige vlekken, zoals vetvlekken blijven oppervlakkig en dringen niet door in de steen. Je kunt dus met een gerust hart barbecueën of frietjes eten aan de tuintafel. Bij Belgisch hardsteen moet je wel goed opletten met zuren, zoals agressieve schoonmaakmiddelen, wijnvlekken en sap van citrusvruchten.

5. Belgisch hardsteen is stijlvol

Belgisch hardsteen heeft een prachtige, natuurlijke en authentieke uitstraling. Het kan worden toegepast in zowel de hedendaagse, klassieke als landelijke stijl. Ongeacht of je het materiaal voor je interieur, tuin of gevel gebruikt, het vormt een mooi geheel.

Wist je dat ook onze collega’s van Hawk Natuursteen fan zijn van Belgisch hardsteen. Ze produceren bouwornamenten, zoals vensterbanken en dorpels, van dit oersterke materiaal. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.hawknatuursteen.nl