Je tuinset in 15 min winterproof

Wind, regen en vrieskou: koning winter is in aantocht. Heb jij je tuinmeubelen al winterproof gemaakt? Onze tuintafels zijn oersterk en winterhard. Die laat je met een gerust hart buiten staan! Zet wel even je tuinstoelen binnen en behandel je tuintafel met een daarvoor geschikt impregneermiddel. Je gelooft het misschien niet, maar dat is echt het enige dat je hoeft te doen. In deze blog geven we antwoord op de vier meest gestelde vragen:

belgisch_hardsteen_gezoet

1. Tuintafel binnenzetten of afdekken?

De tuintafels van HAWK zijn gemaakt van oersterk materiaal, zoals Belgisch hardsteen, Dekton of natuursteen. Deze materialen kunnen uitstekend tegen vrieskou en sneeuw. Je hoeft je tuintafel niet eens af te dekken. We adviseren je tuintafel het hele jaar buiten te laten staan. Niet alleen omdat de tuintafel te zwaar is om te tillen, maar ook om te voorkomen dat het blad beschadigd.

2. Hoe zit het met een houten tuintafel?

Ook een houten tuintafel kun je met een gerust hart het hele jaar buiten laten staan. Veel mensen denken dat ze een houten tuintafel moeten afdekken in de herfst en winter. Wij adviseren dat niet te doen. De kans is groot dat er condens onder het afdekzeil komt waardoor het hout gaat schimmelen.

3. Moeten tuinstoelen wel naar binnen?

Om zo lang mogelijk van je tuinstoelen te kunnen genieten adviseren we ze binnen te zetten in de winterperiode. De meeste tuinstoelen in ons assortiment zijn stapelbaar en gemaakt van lichtgewicht materiaal. Je verplaatst ze eenvoudig naar de tuinschuur en stapelt ze op een in een hoek.

4. Is het slim het tafelblad te behandelen?

Je tuintafel blijft het mooiste wanneer je het tafelblad twee keer per jaar impregneert. Wen jezelf aan dit te doen op het moment dat de klok wordt verzet. Dan weet je zeker dat je het niet vergeet. In ons assortiment vind je een aantal impregneermiddelen die eenvoudig zijn aan te brengen. Voor tuintafels met een natuurstenen blad adviseren we Lithofin Vlekstop te gebruiken. Dit impregneermiddel beschermt het tafelblad optimaal tegen vlekken.

Bekijk onze onderhoudsmiddelen

Kom je er niet uit? Chat met onze klantenservice en stel al je vragen. Of kom naar de showroom in Veghel .