Stijltrend: Stijlvol & Klassiek

Houd je van mooie materialen en romantische vormen? En ben je helemaal weg van natuurlijke kleuren? De stijltrend stijlvol en klassiek past hier perfect bij. Veel mensen denken bij klassiek aan oud en stoffig. Ten onrechte! Een klassieke tuinset is juist breed toepasbaar en zie je terug in verschillende type tuinen. Bijvoorbeeld een chique, landelijke of romantische tuin.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier de door ons geselecteerde tuinsets of stel er zelf eentje samen. In deze blog geven we je een aantal stijltips.

Stijlvol en klassieke tuintafel

Smeedijzeren onderstel

Een klassieke tuintafel herken je aan het onderstel. Het onderstel is vaak van gecoat smeedijzer of staal. Het grote voordeel hiervan is dat het onderstel beschermd is tegen roesten en het hele jaar door buiten kan blijven staan. Een klassiek onderstel is, in meer of mindere mate, voorzien van massieve smeedijzeren krullen die het onderstel een aristocratische uitstraling geven. Hoe kan het ook anders dat klassieke onderstellen prachtige Franse namen hebben. Wat dacht je van Toulouse , Bordeaux of Paris ?

Natuurstenen tafelblad

Na het kiezen van een onderstel is het tijd voor het tafelblad. Bij een klassieke tuintafel hoort een Belgisch hardstenen blad. Waarom? Omdat Belgisch hardsteen een natuurlijke uitstraling heeft. De tafel vormt zo een geheel met de tuin en dat is typerend voor de klassieke stijl. Bij deze tuinstijl past een harmonie van kleuren, vormen en materialen. Bekijk het assortiment Belgisch hardsteen bladen en zoek je favoriet uit. In onze eigen zagerij maken we het blad op maat en werken we het af. Bij een klassiek blad zie je vaak een papegaaienbek als afwerking, zie afbeelding hierboven.

Gevlochten tuinstoel

Een vlechtwerk stoel komt goed tot zijn recht bij een klassieke tuintafel. De stoelen zijn mooi vormgegeven en hebben een comfortabele zit. Kijk maar eens naar de Cambridge stoel of de Hawk Hawai uit onze eigen collectie. Wil je liever een lichte aluminium stapelstoel? Kijk dan eens naar de Bronze collectie . Deze stoelen zijn gunstig geprijsd en zeer stijlvol bij een klassieke tafel.